Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Αθανάσιος Κοσσέ, ο Έλληνας φωτορεπόρτερ που σκοτώθηκε στο Ντονιέτσκ της Ουκρανίας

Αθανάσιος Κοσσέ, ο Έλληνας φωτορεπόρτερ που σκοτώθηκε στο Ντονιέτσκ της Ουκρανίας
He was born in Ukrain by Greek father but he was living in Greece 
He was Historian and Photo-reporter by profesion and he was living in Greece in Kalithea district. He had two children and traveled back to Donietsk area where his mother still is living , to protect her and bring her to Greece.
There he joint the Donietsk - Novorussia army and he was fighting near airport area , and he was also colecting matelial to publish a book on fascism in Ukraine.

He was killed during Ukranian bombardment near the airport 18th Nov. RIPΟ φωτορεπόρτερ Αθανάσσιος Κοσσέ είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 'Ελληνας που σκοτώθηκε στην Ανατολική Ουκρανία, στις μάχες γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ηλεκτρονική εφημερίδα «Η Σύγχρονη Ρωσία», ο Ελληνας με ρίζες από την Ανατολική Ουκρανία, σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ από πυρά που ρίχνουν συνεχώς από κει οι ένοπλες ομάδες της ουκρανικής εθνικής φρουράς και των εθνικιστικών συμμοριών. Ο Αθανάσιος Κοσσέ είναι γέννημα - θρέμμα της περιοχής από την Πολίχνη Ραζντόλνογι, όπως μεταδίδει η εφημερίδα. Έφυγε από εκεί πριν από 20 χρόνια για την Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η γυναίκα του και ο γιος του. Τον περασμένο Μάιο, ο Θανάσης πήγε στο Ντονιέτσκ να επισκεφθεί τη μητέρα του και αποφάσισε να μείνει εκεί να την βοηθήσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κοσσέ είχε μαζί του τις φωτογραφικές μηχανές του και μάζευε υλικό για να κάνει ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η λευκή βίβλος του φασισμού στην Ουκρανία». Τον περασμένο Μάιο, ο Θανάσης, όπως τον φώναζαν οι φίλοι, επέστρεψε στο Ντονέτσκ, προκειμένου να επισκεφθεί τη μητέρα του. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Κοσσέ, αποφάσισε να «στρατευθεί» με τους μαχητές για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κοσσέ είχε μαζί του τις φωτογραφικές μηχανές του και μάζευε υλικό για να κάνει ντοκιμαντέρ  Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, δημοσιεύεται και μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει μέσω Skype ο Κοσσέ πριν από μερικούς μήνεs


https://www.youtube.com/watch?v=cSyRwY12-H8

Ιστορικός ως προς τις σπουδές του, είχε βρεθεί στην περιοχή για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη. Όπως είχε εκμυστηρευθεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν μερικούς μήνες, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ειρηνική ζωή του στην Αθήνα, να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου. «Δεν να μείνω αμέτοχος» είχε πει τότε. Έκτοτε το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε επανειλημμένως επικοινωνήσει μαζί του.
============================================== Greek NAF volunteer, Donetsk airport, Old Terminal ===============================================

  Greek the New Mayor was appointed in Debaltsevo

Aleksandr Zakharchenko, Head of the Donetsk People's Republic, appointed a new Mayor of Debaltsevo The Administration of the Head of the DPR reported this on February 18, according to TASS agency. “Aleksandr Zakharchenko, Head of the Donetsk People's Republic, appointed Afendikov Aleksandr Grigoryevich the head of Town Administration of Debaltsevo”, the report states. Zakharchenko also issued a decree on the formation of the working group “on reconstruction of the town and its return to peaceful life”. “In the nearest time the list of measures aimed at reconstruction of Debaltsevo’s infrastructure”, the Administration of the Head of the DPR said.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου